Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΗΡΩΕΣ; | ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΣΕΝΑΛ | ΑΝΑΛΥΣΗ | EUROPA LEAGUE | 08/03/2021

 




   Μια εικόνα... χίλιες λέξεις θα έλεγε κανείς βλέποντας αυτήν την εικόνα από τον περσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού μέσα στο Λονδίνο, ο οποίος καλείται να τον επαναλάβει για ακόμη μια χρονιά, αυτή τη φορά στη φάση των "16" του Europa League, μετά από μια επεισοδιακή σειρά αγώνων με την PSV στο πλαίσιο της φάσης των "32". Βλέπετε ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έχει την τάση να παίρνει προκρίσεις στα τελευταία λεπτά των κρίσιμων αγώνων, χαρίζοντας στους φίλους της ομάδας αξέχαστες αναμνήσεις, όπως με την Μίλαν το 2018 με πέναλτι στο 81' που εξασφάλισε την πρόκριση στους "32", με την Άρσεναλ πέρσι στο 117' με γκολ του Ελ Αραμπί, αλλά και φέτος τόσο με αντίπαλο τη Μαρσέιγ σε αυτό το 1-0 του Χασαν στο 91', όσο και με την PSV που πήρε σκορ πρόκρισης ξανά με τον Αιγύπτιο φορ στο 87', χωρίς βέβαια να ξεχάσουμε και την πρόσφατη πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον Άρη... Το καλό βέβαια απο αυτό είναι ότι μεγαλώνει σαν σύλλογος με τέτοιες προκρίσεις απέναντι σε σπουδαίες ομάδες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και μην ξεχνάμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ ότι είναι ο μόνος που φέρνει βαθμούς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (δεύτερη σερί χρονιά στους "16"), για αυτό και η κατρακύλα της χώρας μας στην 20ή πλέον θέση. Τέλος πάντων αυτό είναι μια άλλη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί όταν έρθει η ώρα. 

  Εστιάζοντας όμως στα παιχνίδια που επέρχονται με την Άρσεναλ σε λίγες μέρες, παρατηρεί κανείς πως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο με πέρσι για τους ερυθρόλευκους σε αυτούς τους δύο αγώνες. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

  •  Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι μια ομάδα με το μέγεθος που χαρακτηρίζει την Άρσεναλ δεν θα αντέξει δεύτερο και συνεχόμενο αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό. Οπότε αυτομάτως η δίψα των παιχτών και όχι μόνο,για αυτούς τους αγώνες είναι τεράστια.
  • Η Άρσεναλ κάνει ακόμα μια κακή χρονιά, όχι μόνο επειδή βρίσκεται στην 10η θέση στο πρωτάθλημα, αλλά κι επειδή δεν έχει να διεκδικήσει άλλον τίτλο όπως το κύπελλο (που κατέκτησε πέρσι και της έδωσε εισητήριο για Ευρωπαϊκή διοργάνωση) και η μόνη διέξοδός της για να παίξει του χρόνου Ευρώπη είναι η κατάκτηση του Europa League.
  • Το τελευταίο διάστημα η Αγγλική ομάδα έχει τη ψυχολογία με το μέρος της καθώς νίκησε με 3-2 την πολύ καλή Μπενφίκα με ανατροπή παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση, αλλά ακόμη πέτυχε κι ένα τεράστιο διπλό απέναντι στη Λέστερ με 1-3.  
  • Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν έχει την ίδια ομάδα με πέρσι και βλέπουμε ότι δεν κάνει τις ίδιες καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη (στο Champions League περισσότερο). Έχουν φύγει κάποιοι βασικοί παίχτες που αν εξαιρέσουμε το κενό του Γκιγιέρμε που το καλύπτει και με το παραπάνω ο Εμβιλά, δεν έχουν αντικατασταθεί πλήρως. ΝΑΙ, ο Ρέαμπτσιουκ έχει δείξει σημάδια που μπορεί άνετα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι ας είναι 23 ετών, ΝΑΙ, ο Λαλά είναι κι αυτός μαχητικός και προσπαθεί πολύ, ΝΑΙ ο Σωκράτης είναι παίχτης κλάσης, ΝΑΙ, ο Μπρούμα φαίνεται να ανεβαίνει όλο και πιο πολύ, αλλά μην ξεχνάμε πως είναι καινούριοι παίχτες και θέλουν ακόμα αρκετό χρόνο. Οι μεν τρεις πρώτοι ήρθαν στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο και αποτελούν τα 3/4 της άμυνας με το..καλημέρα, που σημαίνει ότι δεν έχουν βρει ακόμα χημεία, κάτι που είναι εντελώς φυσιολογικό. Ο δε Μπρούμα στο πρώτο μισό έβγαζε πολλούς τραυματισμούς κάνοντας δύο βήματα μπροστά και τέσσερα πίσω, τώρα που βγάζει υγεία φαίνεται πως είναι μια καλή λύση ως αντι-Ποντένσε αλλά έχει ακόμα δρόμο. Επίσης ο Πέδρο δεν υπολογίζει και τον τραυματισμένο Σεμέδο εκτός του Βρουσάι, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση της άμυνας μιας και ο Σωκράτης παίζει στο όριο με τον ώμο του, ο Μπα χτύπησε με την Λαμία και ο Σα δεν φαίνεται να είναι σε καλό φεγγάρι. Με λίγα λόγια η άμυνα του Ολυμπιακού είναι ευάλωτη κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, το είδαμε άλλωστε και στα ματς με την PSV που δέχτηκε 4 γκολ από έναν παίχτη (!!!), ακόμη και σε ματς πρωταθλήματος όπως με τον Βόλο.
  Όλα αυτά όπως είναι αυτονόητο, κάνουν την πρόκριση πολύ, πάρα πολύ δύσκολη, αλλά πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν και κάποιες θετικές παράμετροι από την κλήρωση με την Άρσεναλ τις οποίες ο Ολυμπιακός ΠΡΕΠΕΙ να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο αν θέλει να ελπίζει στην πρόκριση. Γενικά στα social media βλέπουμε πως σε κάποιους φιλάθλους της Αγγλικής ομάδας (μη πούμε στους περισσότερους) η κλήρωση με τον Ολυμπιακό τους προκαλεί τρόμο και με το δίκιο τους. Σίγουρα αυτή η ανησυχία επικρατεί και στα μέλη της ομάδας, από τους παίχτες μέχρι και την διοίκηση, κάτι που προκαλεί μεγάλη πίεση και στον Αρτέτα και στους παίχτες. Γενικά βλέπουμε πως η θέση του Αρτέτα κρέμεται από μια κλωστή διότι πολύ απλά η Άρσεναλ είναι μέσα μόλις στον ένα στόχο της που είναι η κατάκτηση του Europa, και πιστέψτε με είναι πολλοί άλλοι για έναν τέτοιον σύλλογο. Φανταστείτε να αποκλειστεί και πάλι από τον Ολυμπιακό τι έχει να γίνει. Με λίγα λόγια η πίεση και το άγχος είναι στη πλευρά των κανονιέριδων και εκέι πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός, όπως και στην αδυναμία της άμυνας που όπως βλέπουμε δέχεται κατά μέσο όρο 1.04 γκολ ανά αγώνα με τελευταίο αγώνα που κράτησε το 0 στην άμυνα να είναι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 30/1/21. Επίσης δεν πρέπει να παραληφθεί το γεγονός ότι στο δυναμικό του διαθέτει έναν παίχτη που ξέρει απέξω την πρώην ομάδα του στην οποία αγωνιζόταν τις 2 προηγούμενες σεζόν κάτι που αποτελεί πολυτέλεια για τους ερυθρολευκος, και φυσικά ακούει στο όνομα Σωκράτης Παπασταθόπουλος. 

  Συνοψίζοντας, να υπογραμμιστεί ότι θα ακολουθήσουν δύο σκληρές μάχες με αυτές τις ομάδες τόσο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης όσο και στο Emirates και ο Ολυμπιακός πρέπει κυριολεκτικά να ματώσει για να πάρει το εισητήριο για τους "8" που αν πάει θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του. Εμείς με τη σειρά μας ελπίζουμε στην πρόκριση του Ολυμπιακού, η οποία αν γίνει μπορεί να εκτοξεύσει την Ελλάδα ακόμη και στην 16η θέση. Ποτέ δεν ξέρεις...

 

Δημοσίευση σχολίου