Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ

 

           

    Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ. Ένα ματς το οποίο είτε θα δώσει μικρό προβάδισμα στον ολυμπιακό για τον τίτλο, είτε θα ξαναβάλει για τα καλά την ΑΕΚ στη διεκδίκηση του τίτλου.

    Ας ξεκινήσουμε από τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι ενισχύθηκε σημαντικά. Αποφάσισε να εντάξει στο δυναμικό της παίκτες, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν στην Superleague και γνωρίζουν καλά τη σημασία αυτών των παιχνιδιών για την ομάδα και τον κόσμο της. Αναφέρομαι φυσικά στον Χέβγεν Σάκχοφ, τον Εμμάνουελ Ινσούα και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο τελευταίος μάλιστα είχε περάσει πέρα από τον Πανιώνιο και από τον Ολυμπιακό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο των ερυθρόλευκων. Έχει πετύχει μάλιστα ήδη 6 γκολ στο πρωτάθλημα! Η Ένωση όμως φρόντισε να πλαισιώσει τον Ανσαριφάρντ με 2 αξιόλογους επιθετικούς. Τον Λιβάι Γκαρσία προσφέροντας στη Μπειτάρ Ιερουσαλήμ το ποσό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει το 60% των δικαιωμάτων του 22χρονου ποδοσφαιριστή και επιπλέον 300.000 ευρώ ως μπόνους επίτευξης στόχων. Αλλά και τον Μουάμερ Τάνκοβιτς. Τέλος, ενίσχυσε και την άμυνα της με τις προσθήκες των Χνιντ και Νεντελσεάρου.

    Ωστόσο, η πορεία της στην Ευρώπη και στους ομίλους στο Γιουροόπα Λίγκ ήταν σύντομη και ανεπιτυχής. Τερμάτισε στην τελευταία θέση του  7ου ομίλου με 3 βαθμούς και συνολικό σκορ γκολ 7-15. Η μοναδική της νίκη ήρθε την 3η αγωνιστική νικώντας τη Ζόρια εκτός έδρας 1-4. Στο ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 4η θέση με 22 βαθμούς ενώ ο αρχηγός της Πέτρος Μάνταλος είναι πρώτος σε ασίστ με 7. Προέρχεται από την νίκη επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη με σκορ 3-4 παιχνίδι στο οποίο ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε ίσως το καλύτερο γκολ φέτος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

    Περνώντας στον πρωταθλητή Ολυμπιακός αξίζει να αναφέρουμε ότι και οι Πειραιώτες έκαναν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους. Ο Ολυμπιακός είδε τους Τσιμίκα, Ελαμπντελαουί και Γκιγέρμε να αποχωρούν, κάτι που έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα. Οι προσθήκες των Εμβιλά και Ραφίνια σίγουρα ενθουσίασαν τους φιλάθλους, καθώς οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν μεγάλες ευρωπαϊκές παραστάσεις και διαθέτουν αρκετή εμπειρία. Τα κενά στην  άκρα της άμυνας καλύφθηκαν ,πέρα από τον Ραφίνια, και από τον Χοσέ Χολέμπας. Ο 36 χρονος επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά από κάποια χρόνια με σκοπό στον χρόνο που θα πάρει να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί.  Ωστόσο, στον Ολυμπιακό εντάχθηκε  ο  Μοχάμεντ Ντρέγκερ και ο Ρούμπεν Βινάγκρε, οποίος όμως εξαιτίας των πολλών τραυματισμών φαίνεται ότι θα αποχωρήσει από το λιμάνι. Μεσοεπιθετικά αποκτήθηκε ο Πέπε, ο Τιάγκο Σίλβα αλλά και ο Μπρούμα. Οι τρεις παίκτες δεν έχουν πάρει μέχρι τώρα ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής και δεν έχουν δείξει πολλά πράγματα. Επομένως, ο Ολυμπιακός βασίζεται κυρίως στους παίκτες που υπήρχαν ήδη στο ρόστερ δίνοντας όμως ευκαιρίες και σε παίκτες που στο παρελθόν δεν υπολογίζονταν, όπως για παράδειγμα ο ταλαντούχος Μάριος Βρουσάι.

     Ο Ολυμπιακός σε αντίθεση με την ΑΕΚ  συνεχίζει στην ευρώπη και στους 32 του γιουρόπα λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την PSV.  Η νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στην Μαρσέιγ τόνωσε την ψυχολογία της ομάδας. Ωστόσο, δεν ήρθε κανένα άλλο θετικό αποτέλεσμα.  Ο απολογισμός ήταν η κατάληψη της 3ης θέσης του ομίλου και συνολικό σκορ τερμάτων 2-10!!. Στο πρωτάθλημα όμως η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και αήτητος έχοντας συγκεντρώσει 28 βαθμούς. Ακόμα, έχει στις τάξεις του τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί ο οποίος έχει σημειώσει 9 γκολ. Οι Πειραιώτες προέρχονται από την επιβλητική εκτός έδρας νίκη με 0-6 επί της Λαμίας στην οποία σκόραραν έξι διαφορετικοί παίκτες.( Μπουχαλάκης-Εμβιλά-Ελ Αραμπί- Σουνατνί- Κάιπερς- Μασούρας).

    Φτάνοντας και πάλι στο σήμερα είναι ξεκάθαρο πως και οι δύο θέλουν τη νίκη σε αυτό το μάτς. Η νίκη όμως δεν θα είναι εύκολη. Μόνο με συγκέντρωση, προσήλωση στο πλάνο και αποφυγή αβίαστων λαθών θα μπορέσει  κάποιος από τους δύο να λάβει το ροζ φύλλο αγώνα. Μακάρι εμείς να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι και ας κερδίσει ο καλύτερος.

Δημοσίευση σχολίου