Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΟΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

 


          Ο Πάοκ και ο Παναθηναϊκός έρχονται αντιμέτωποι στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Όπως είναι λοιπόν λογικό, τα μάτια όλων των ποδοσφαιρόφιλων θα είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη καθώς το ντέρμπι αυτό έχει ξεχωριστή σημασία για τους δύο αντιπάλους.

            Ο δικέφαλος του Βορρά από την αρχή της σεζόν φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή.  Γι΄αυτό και προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ του.  Στο δυναμικό του εντάχθηκαν οι Τόμας Μούργκ, Νίκα Νινούα, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Μούσα Ουαγκέ. Ένα σημαντικό γεγονός ήταν και η επιστροφή του αρχηγού Αντελίνιο Βιερίνια, ενός ανθρώπου που αγαπήθηκε όσο λίγοι από την ομάδα του Πάοκ. Δεν θα μπορούσαμε όμως να παραλείψουμε την ένταξη στην ομάδα 2 ταλαντούχων παιδιών. Και μιλάω φυσικά για τους Γιάννη Μιχαηλίδη και Χρήστο Τζόλη. Ειδικά ο Τζόλης έχει δείξει απίστευτη ποιότητα και έχει καθιερωθεί στην 11αδα του Παοκ. Ακόμα, η φυγή του Τσούμπα Άκπομ έφερε στον Βορρά τον Μίρκο Τσόλακ, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ξεχωρίσει. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η καλύτερη φετινή μεταγραφή του Πάοκ είναι ο Στέφαν Σβαμπ, ένας παίκτης με ιδιαίτερη έφεση στις ασίστ( μετρά ήδη 4 στο πρωτάθλημα)

            Η πορεία του Πάοκ στην Ευρώπη είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Οι προκρίσεις απέναντι στην Μπεσίκτας και την Μπενφίκα έφεραν τον δικέφαλο του Βορρά μια ανάσα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. ΄Ωστόσο, απέναντι στην Κρασνοντάρ δεν τα κατάφερε καταλήγοντας έτσι στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ.  Το παιχνίδι που ξεχώρισε ήταν η νίκη σε βάρος της PSV, αντίπαλο του Ολυμπιακού στους 32 του Γιουρόπα Λίγκ με 4-1. Όμως, ο Πάοκ τερμάτισε τρίτος έχοντας 6 βαθμούς και με συνολικό απολογισμό  8 γκολ υπέρ και 7 κατά. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην Τρίτη θέση με 24 βαθμούς πίσω από Ολυμπιακό και ‘Αρη. Η ήττα του από τον Άρη με 1-0 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης καθιστά απαραίτητη τη νίκη για να πλησιάσει στην κορυφή.

            Η ομάδα του Παναθηναϊκού που πρόσφατα επέστρεψε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας βρέθηκε φέτος σε τροχιά ανασχηματισμού. Η έλευση του Πογιάτος δεν έφερε την επιθυμητή αλλαγή και ακριβώς γι αυτό το λόγο οι πράσινοι έφεραν τον Λάζλο Μπόλονι, πρώην τεχνικό του Πάοκ. Από πλευράς ποδοσφαιριστών ο Παναθηναικός επέλεξε κυρίως παίκτες από την Ιβηρική χερσόνησο( Ισπανία, Πορτογαλία). Συγκεκριμένα τους: Αντονίτο, Χουάν Κάρλος, Βέλεθ, Χαβιέ, Αιτόρ και Καρλίτος, ο οποίος έχει δείξει καλά στοιχεία. Παράλληλα η επιστροφή του Βιγιαφάνιες και η προσθήκη του Μαουρίσιο από τον Πάοκ είναι σημαντικές καθώς προσδίδουν εμπειρία για τέτοια παιχνίδια. Οι πράσινοι όμως προσφέρουν ευκαιρίες και στα νέα παιδιά. Πέρα από τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη που είναι ευρέως γνωστοί, ευκαιρίες έχουν πάρει ο Ζαγαρίτης, ο Αλεξανδρόπουλος και ο Σερπέζης.

            Ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια εξαιτίας των οικονομικών κυρίως προβλημάτων του βρίσκεται εκτός Ευρώπης. Το γεγονός αυτό σίγουρα δυσαρεστεί τον κόσμο του τριφυλλιού που δείχνει καθημερινά την αγάπη του στην ομάδα έχοντας έρθει πολλές φορές σε ρήξη με τη διοίκηση. Στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκό αγνοούσε τι θα πει νίκη στα πρώτα παιχνίδια. Η έλευση του Μπόλονι όμως πείσμωσε τους παίκτες και ύστερα από κάποια θετικά αποτελέσματα βρέθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. Μια νίκη των πρασίνων σίγουρα θα φέρει αλλαγές στην παρούσα κατάσταση.

            Και για τους δύο η νίκη στο ντέρμπι έχει ένα ειδικό νόημα. Για τον Πάοκ η επικράτηση σημαίνει επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και στη διεκδίκηση της πρωτιάς, κάτι που επιθυμούν διακαώς στην ομάδα. Για τον Παναθηναϊκό από την άλλη σημαίνει η ευκαιρία για να γίνει ξανά η ομάδα μεγάλη και ισχυρή δύναμη που όλοι θα πρέπει να υπολογίζουν.  Επομένως, το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει να το παρακολουθήσουμε. 


Δημοσίευση σχολίου