Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

 


 

Είναι φανερό πως μετά τα δύο μεγάλα διπλά σε Βαρκελώνη και Βελιγράδι , αυτή η << διαβολοβδομάδα>> δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό , καθώς με τις δύο απανωτές ήττες του από τη Βαλένθια και τη Ρεάλ βρίσκεται στην 9η θέση της  βαθμολογίας  και αναζητεί να ξαναβρεί το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο ώστε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα . Το 2/2 στα δύο εναπομείναντα για το 2020 εκτός έδρας παιχνίδια με τη Φενέρ και τη Χίμκι φαντάζει αυτή τη στιγμή για τους ερυθρόλευκους αδήριτη ανάγκη . Ας μην ξεχνάμε λοιπόν πως η Φενέρ και Χίμκι  είναι δύο ομάδες που έχουν πολύ μεγαλύτερο budget  από τις ελληνικές ομάδες και στην φετινή απρόβλεπτη ευρωλίγκα δεν πρέπει να υποτιμάς  κανέναν αντίπαλο . Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχαστεί από την κακή αγωνιστική κατάσταση των προσεχών αντιπάλων του , αλλά να διεκδικήσει τη νίκη ξεκινώντας πάντα από την άμυνά του . Η υπεροψία συνιστά πάντα έναν κακό οιωνό , πόσο μάλλον  όταν αντιμετωπίζεις  ομάδες που έχουν αδιαμφισβήτητα καλύτερο ρόστερ από εσένα .

 

Όσον αφορά το πρόσφατο  ματς του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ , οι ερυθρόλευκοι σε αντίθεση με τον αγώνα με τη Βαλένθια ξεκίνησαν παίζοντας πολύ δυνατά στην άμυνα  . Σε αυτό βοήθησε πολύ η επιστροφή του Παπανικολάου , διότι όλοι γνωρίζουμε πως είναι ο παίκτης που αποτελεί το Α και το Ω για την άμυνα του Ολυμπιακού . Το γεγονός ότι ο κορυφαίος σέντερ στην Ευρωλίγκα Ταβάρες σκόραρε στο 3ο δεκάλεπτο μόλις τους πρώτους του πόντους , ήταν αποτέλεσμα της πολύ καλής άμυνας που έπαιζαν οι ερυθρόλευκοι . Με τους ΜακΚίσικ και Μάρτιν να πραγματοποιούν μια μεγάλη εμφάνιση , τον Σλούκα να ξυπνάει την κρίσιμη στιγμή , τον Σπανούλη όσο αγωνίζεται να αποδεικνύει την τεράστια κλάση του και με μια άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα , οι Μαδριλένοι παρέμειναν χαμηλά στο σκορ κατά τη κανονική διάρκεια του αγώνα  και έτσι το ματς οδηγήθηκε σε παράταση .

 Παρόλου που οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως ο κύριος λόγος που Ολυμπιακός οδηγήθηκε στην ήττα ήταν η τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας με το άστοχο σουτ του Σλούκα , η ομάδα του VaskosFM έχει άλλη άποψη . Όταν απομένει μόλις ένα λεπτό για τη λήξη στη αγώνα και προηγείσαι με 81-79 στην παράταση δεν αφήνεις ποτέ ελεύθερο έναν παίκτη σαν το Γιουλ . Μπορεί να βρίσκεται σε κακό φεγγάρι , μπορεί να μην είναι ο παίκτης που ήταν στο παρελθόν , μπορεί να είναι κακός κατά τη διάρκεια του αγώνα , πάντα όμως αποτελεί έναν δολοφόνο από τη γραμμή των 6,75 και το γεγονός ότι σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης σούταρε ξεμαρκάριστος είναι η λεπτομέρεια που στέρησε στον Ολυμπιακό να <<γευτεί >> τη χαρά της νίκης . Παράλληλα θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί , το πολύ καλό κοουτσάρισμα του Πάμπλο Λάσο , διότι με τη χρησιμοποίηση παικτών όπως ο Κάρολ και Κοζέρ που φέτος έχουν μειωμένο χρόνο συμμετοχής σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια , κατάφερε να φέρει <<τούμπα>> το ματς , σε σημείο που Ολυμπιακός άρχισε να χτίζει μια διαφορά .

Τέλος οφείλουμε να ευχηθούμε περαστικά και ταχεία ανάρρωση σε έναν από τους καλύτερους παίκτες και χαρακτήρες της Ευρωλίγκας τον Anthony Randolph , o οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και δυστυχώς θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν . Με την απουσία του , είναι εμφανές πως οι αγώνες της Ρεάλ θα είναι σαφώς φτωχότεροι για τους τηλεθεατές .

Δημοσίευση σχολίου